środa, 6 marca 2013

Batoniki owsiane


Ostatnio na pilatesie jedna z Pań dała nam przepis na pyszne ciasteczka. Ich wykonanie jest banalnie proste, a zajmuje max.10 min.

Potrzeba:
- 250g płatków owsianych górskich
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

- dowolne bakalie (orzechy, migdały, rodzynki, słonecznik, morele itp.)
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie dosypujemy płatki lub więcej bakalii. Następnie rozkładamy na duże blaszce (na papierze do pieczenia) i pieczemy 50min. w 130 stopniach.
Proste prawda?
Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na dowolne kawałki i zjadamy z ochotą :)
Smacznego!

4 komentarze:

  1. Wyglądają ekstra. A mleko trzeba wcześniej ugotować czy wylewa się takie prosto z puszki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prosto z puszki. Dlatego są takie szybkie w wykonaniu :)

      Usuń
  2. Super. Coś dla mnie:) w weekend będę testowała!

    OdpowiedzUsuń